Tillidsrepræsentant

En tillidsrepræsentant (TR) er medlemmets nærmeste kontakt til fagforeningen og fungerer som rådgiver, vejleder og forhandler på den lokale arbejdsplads. En tillidsrepræsentant er kollegernes talerør til ledelsen, og fagforeningens forlængede arm på arbejdspladsen

Tillidsrepræsentantens primære opgaver er at:

• Tale din sag overfor ledelsen.
  • Besvare spørgsmål vedrørende ferie/særlige fridage, din overenskomst og arbejdstid, din løn og hvad der sker i relation til afskedigelse.
  • Sikre et godt arbejdsmiljø at være i.
  • Være personlig rådgiver for medlemmerne.
  • Varetage medlemmernes interesser i forbindelse med besparelser og omstruktureringer.
  • Sikre, at arbejdsgiver overholder love og overenskomster i forhold til de ansatte.

Bliv ny tillidsrepræsentant

Log ind på IDA’s hjemmeside

Klik her

Få en grunduddannelse

Er du allerede tillidsrepræsentant, suppleant, SU-medlem, akademikerrepræsentant eller medlem af en virksomhedsgruppe, kan du gennemføre grunduddannelsen, hvor du bliver introduceret til de love og regler, det er vigtigt at kende som tillidsvalgt.
Du kommer til at arbejde med emner, der styrker dig personligt, og samtidig ruster dig til at skabe gode resultater for dine kolleger.
Kommer du fra en virksomhed uden virksomhedsgruppe eller akademikerklub, har du mulighed for at blive indstillet til at deltage på grundkurserne og på forhandlingskurserne.
Hvis dette er tilfældet, skal du henvende dig til Vibeke Bo på vbc@ida.dk